less-is-more-lingerie-geinspireerde-looks-domineren-met-gala-afterparties-211057
©Gotham, AKGS

Het Met Gala 2022 was een groot modefeest. Een korte terugblik. Bella Hadid’s interpretatie van de ‘vergulde glamour’ dresscode is een formele kijk op de goth-girl stijl, met dank aan Burberry. Kendall Jenner combineert haar Prada-jurk met gebleekte wenkbrauwen en Hailey Bieber kiest voor een engelachtige jurk als eerbetoon aan Jerry Hall’s epische lente/zomer 2002 Yves Saint Laurent catwalk moment.

Met Gala 2022: de beste afterparty looks

De opvallende stijlkeuzes houden niet op als de gasten het museum uit worden geloodst. Als de celebrities zich naar de Met Gala afterparties begeven, openbaart zich een tweede (niet-officieel) thema: doorschijnende en lingerie-achtige kledingstukken.

©Gotham

Hailey Bieber ruilt haar Saint Laurent-jurk in voor een gewaagde maliënkolderbeha, hot pants, oversized blazer en karmijnrode hakken van het luxe Franse huis. Kort daarna stapt collega-model Kendall Jenner naar buiten in een doorzichtige rok en top met bloemenapplicatie. Onder de set is het nieuwe nude Miu Miu ondergoed te zien.

Bella Hadid, koningin van de rebelse kledij, waagt zich na zonsondergang aan meer kant en corsetterie. Het model draagt een prachtig gedetailleerde outfit op maat van de Turkse ontwerpster Dilara Findikoglu. Volgens Findikoglu’s Instagram stories bestaat haar look uit een “Turkse handgeweven moire” en “120 jaar oude belle Epoque stof”.

©AKGS

Een paar uur nadat Lily James  in een betoverende cut-out Versace-jurk te zien is, toont de Donatella Versace-enthousiasteling zich opnieuw in Versace. De Pam & Tommyster draagt een sprankelende fuchsia paperclip jurk uit de lente/zomer 2022 lijn. Ze voegt daar een gouden Medusa motief clutch, hakken en ketting aan toe.

Het is officieel: de barely there-trend gaat nergens heen.

©AKGS

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.