nieuwe-generatie-nepo-babys-deze-dochters-van-namen-fashion-month-over-270823

Als de modewereld ergens van fan is, is het wel een nakomeling van een beroemdheid of een insider uit de industrie. Denk maar aan Gigi en Bella Hadid, Kendall Jenner en Kaia Gerber; allemaal ‘dochters van’ die zijn uitgegroeid tot de modellen van het moment. Maar in de afgelopen modeweken zagen we ook iets nieuwere gezichten op de runway en op de front row. Van Natalia Bryant tot Eve Jobs: we praten je bij over de nieuwe generatie nepo-baby’s die we spotten tijdens de fashion week.

‘Dochters van’ in de mode-industrie

Nepo-baby’s, een term voor de nakomelingen van beroemdheden of mensen met veel invloed, komen steeds vaker voor in de modewereld. Deze jongeren met goede connecties staan niet alleen vanwege hun talent in de schijnwerpers, maar ook vanwege hun familienaam. Niet iedereen is fan van dat idee. Omdat de ‘kinderen van’ de privilege hebben om de traditionele weg naar succes te omzeilen (lees: heel veel in de rij staan voor castings, afgewezen worden, lange dagen maken), krijgen nepo-baby’s vaak kritiek.

Toch is het niet geheel onbegrijpelijk dat modehuizen hier en daar een bekende achternaam op de runway of op de eerste rij willen hebben. De aanwezigheid van de nepo-baby heeft onmiskenbaar de dynamiek van de mode veranderd, omdat merken gebruik kunnen maken van hun immense volgers op sociale media en hun iconische familienamen. Het lijkt dan ook een wedstrijdje om een nieuwe nakomeling te scouten voor je show.

Nepo-baby’s tijdens fashion week

En dus spotten we steeds vaker modellen op de runway, op feestjes of in campagnes die we eerder kenden als ‘dochter van’. We zetten zes gezichten die we nog veel vaker verwachten te zien op een rij.

Deva Cassel

Deva Cassel is nog maar 19 lentes jong. Toch maakte de dochter van model Monica Bellucci en acteur Vincent Cassel al haar modellendebuut op 14-jarige leeftijd, toen ze te zien was in een parfumcampagne van Dolce & Gabbana. Dit seizoen spotten we Deva op de runway van het Italiaanse modehuis. Ook liep ze de shows van Coperni en Courreges en zat ze op de front row tijdens de show van Dior.

coperni deva cassel
©Spotlight
1/6
Native Share

Natalia Bryant

Tijdens de Versace-show in Milaan legde Natalia Bryant de lange geblokte runway af. De dochter van Vanessa en Kobe Bryant deelde met Britse Vogue dat ze de modellenindustrie zonder verwachtingen probeert de betreden: “Ik wilde opnieuw beginnen en mijn eigen ding doen, zonder me zorgen te hoeven maken dat ik mezelf met wie dan ook zou vergelijken of mezelf aan de norm zou moeten stellen.” Wel gaf haar moeder nog wijs advies mee. Natalia: “Ik heb er altijd van genoten om video’s te zien van Naomi die over de catwalk loopt, samen met video’s van andere iconische supermodellen waar ik naar opkijk. Mijn moeder zei: ‘Loop zoals Naomi, maar vergeet niet jezelf te zijn, geef je eigen stijl aan je loopje en altijd met opgeheven hoofd’.”

versace Natalia bryant
©Spotlight
2/6
Native Share

Leni Klum 

Drie jaar geleden sierde ze al de cover van de Duitse Vogue, samen met haar moeder Heidi Klum. Ook was de ‘dochter van’ al meerdere keren te zien in de beautycampagnes van Dior. Van de runway is Leni tot nu toe weggebleven. Wel bracht ze een bezoek aan meerdere mode-events. Zo spotten we haar in een rode leren trenchcoat tijdens het New York Fashion Week-evenement van Alice + Olivia. Uiteraard bracht de Dior-ambassadeur ook een bezoek aan beauty events van het Franse modehuis.

leni klum
©Getty Images
3/6
Native Share

Zaya Wade

Zaya Wade kunnen we onderhand een Miu Miu-lieveling noemen. Ze liep vorig seizoen nog de show van het modehuis en dit keer nam ze plaats op de eerste rij. Drie jaar geleden maakten haar ouders, actrice Gabrielle Union en basketballer Dwayne Wade, bekend ’trotse ouders te zijn van een kind in de LGBTQ+-gemeenschap’ en dat hun dochter Zaya heet en zij/haar voornaamwoorden gebruikt. Sindsdien is haar interesse in de mode-industrie onmiskenbaar. Zo werd ze op de foto gezet voor Dazed en is ze te zien in de campagne van Puma. En dat op 15-jarige leeftijd.

miu miu zaya wade
©Getty Images
4/6
Native Share

Meadow Walker

De dochter van Paul Walker heeft niet alleen een klein rolletje in de nieuwste film van Fast and Furious, ook maakt ze (letterlijk) stappen in de mode-industrie. We spotten Meadow Walker dit seizoen in de shows van Acne Studios, Carven, Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood en Rokh. Daarnaast is ze ook te zien in de campagne van Gabriele Colangelo en Givenchy Beauty.

meadow walker
©Spotlight
5/6
Native Share

Eve Jobs

Een campagne voor Louis Vuitton, een shoot voor de Amerikaanse Vogue en een cover voor de Japanse Vogue: de cv van de dochter van Steve Jobs is nu al niet mis. Net als Leni Klum spotten we Eve (nog) niet op de runway, maar als LV-ambassadeur bezocht ze uiteraard wel de show van het Franse modehuis.

eve jobs Louis vuitton
©Getty Images
6/6
Native Share