de-enige-ondergoedtrend-die-ik-aan-wil-de-bodysuit-of-bodystocking-238070
©Spotlight

Ondergoed en lingerie zijn – daar ga ik even vanuit – een wezenlijk onderdeel van ieders outfit. Meestal zien we dat niet van elkaar, maar we kunnen er niet omheen: zichtbaar ondergoed is momenteel een ding. Hier lees je alle 10 de lingerietrends voor 2023, waaronder het flaunten van je onderkleding. Nou heeft niet iedereen daar behoefte aan, toch wil ik hier graag een lans breken voor één specifiek item: de bodysuit, oftewel bodystocking.

Witte ondergoedtrend bij celebrities

De laatste tijd zien we steeds meer mensen – oké, celebrities en influencers – die op straat willen bewijzen heus ondergoed te dragen. Denk aan Bella Hadid en Kylie Jenner die in flinke witte ondergoedsets naar buiten gingen: de ouderwetse opa-slip met de witte tanktop die nog steeds een statement-item is. Moeten we eerlijk bijzeggen: vooral het Loewe-setje van Jenner was ‘ouderwets goed’ 2.0, van hoge kwaliteit, zonder lubbernaden en natuurlijk met een prachtige jas erover gedragen.

Hetzelfde kan gezegd worden over deze Bottega Veneta-look van zuslief Kendall Jenner. Dit was echt niet ‘gewoon’ een zwarte onderbroek met panty, maar een complete runwaylook bestaande uit een marineblauwe wollen trui, perfect wit overhemd, chique zwarte panty en pumps in dezelfde kleur. Het punt: dit zijn niet zomaar ik-ben-mijn-broek-vergeten-outfits. Dit zijn compleet gestylede looks waar een heel stylingteam achter zit. Moet je ook maar net hebben. Dus of dit er ook zo cool uitziet als ik in mijn witte ondergoed naar de supermarkt ga? Ik betwijfel het. (En pas ervoor.)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOEWE (@loewe)

Zichtbare string bij Dua Lipa en Hailey Bieber

Dan heb je nog de zichtbare string. Deze spotten we onlangs bij Dua Lipa en Hailey Bieber. Beiden besloten afgelopen oud en nieuw dat een stringbandje best gezien mocht worden. Dua Lipa droeg een glinsterende halterjurk van Ludovic de Saint Sernin met extreem lage rug, zodat een knoepert van een witte string er bovenuit piepte.

Ondertussen was Hailey Bieber op een feestje in Aspen, waar ook manlief Justin Bieber en – uiteraard – de zusjes Jenner waren. Kennelijk wilde het model de blits maken bij haar ondergoedminnende vriendinnen, want Bieber (Hailey, niet Justin) koos voor een zwarte mini-jurk met cut-outs van Mugler. Op haar rug ontstond daardoor een patroon lijkend op een string. Geen échte deelnemer aan de ondergoedtrend dus, maar wel qua optisch bedrog. In beide gevallen zag het er ubercool uit, maar ook hier is goede styling (en een flinke dosis zelfvertrouwen) de truc.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Bodysuit of bodystocking

Voel je niet de behoefte de hele wereld te bewijzen dat je leuk ondergoed draagt, of heb je het simpelweg te koud voor bovenstaande trends, dan hebben we een betere optie. Of in ieder geval een makkelijkere, namelijk een bodysuit of bodystocking. Eigenlijk komen deze termen op hetzelfde neer: een soort badpak of turnpakje, maar dan van stof.

Het kan gaan om een bovenkant met bandjes, korte of lange mouw, of zelfs strapless; als er maar een onderdeel aan vastzit. (Bij de bodysuit is dat soms een heel broekgedeelte met pijpen, maar we hebben het hier over de variant met onderbroek/ string eraan vast.) Het geweldige aan deze kledingstukken: je hoeft er niks boven te dragen, want het zijn al mooie tops. En er hoeft meestal ook niks onder, want er is vaak al een ingebouwde ondersteuning voor je borsten. Als je dat überhaupt wil.

Een bodysuit of bodystocking heeft eigenlijk alleen een broek of rok erover nodig. Tenzij je wel fan bent van die onderbroekentrend à la Julia Fox in het beeld bovenaan, met panty erbij. (Hier verzamelden we tips bij het kopen ervan.) Of je kiest een legging eronder, als je voor die eighties aerobic Jane Fonda-look/balletcore wil gaan. Nóg een pluspunt van de body: je truitje floept niet steeds uit je broek of rok – wat nog wel eens wil gebeuren – maar blijft natuurlijk mooi strak vastzitten. Shapewear, mocht je dat graag dragen, is ook niet meer nodig. We rest our case.

Rest ons alleen nog wat goede shopopties te bieden, die vind je onder Kendall.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

1. Bodystocking van Wolford

Wolford Bijenkorf body
©de Bijenkorf

Henley ribgebreide stringbody, € 108

2. Bodystocking van Hunkemöller

Bodystocking Hunkemöller
©Hunkemöller

Body Daisy Zwart, € 39.99

3. Bodystocking van Givenchy

Givenchy Bijenkorf
©de Bijenkorf

Body top met opstaande kraag en logoprint, € 147

4. Body van Flore Flore

Flore Flore body
©Flore Flore

Pien body in Flore blue, € 105