wil-je-zien-kylie-jenner-is-platinablond-en-heeft-gebleekte-brows-253233
©ANP

Kylie Jenner, de onbetwiste koningin van de gewaagde (make-up)looks, heeft een nieuwe coupe: net als haar andere zussen Kylie, Kourtney, Kim en Khloe is ook zij nu platinablond. We spotten de KarJenner en haar zomerse look tijdens een fotoshoot voor Jean Paul Gaultiers flowercollectie, waar ze het gezicht van is. Ook haar brows zijn gebleekt, zo is hier te zien in de behind-the-scenes beelden die ze via Instagram deelt. Het is overigens de vraag of haar lokken écht geverfd zijn of dat het een pruik is. Want tijdens de lancering van de campagne verscheen ze ‘gewoon’ als brunette.

Kylie Jenner heeft platinablonde lokken

Vroeger, dan hebben we het over een jaar of vijf geleden, was Jenner in haar ‘King Kylie’-tijdperk (ja, zo noemde ze zichzelf indertijd op social media) zo veranderlijk als het weer als het ging om haar coupes (pruiken en extensions). De laatste tijd houdt ze het bij haar natuurlijke donkere lokken, maar maakte voor de nieuwe campagne van Jean Paul Gaultier een uitzondering. Hairstylist Jesus Guerrero veranderde Jenner in een soort cyber-zeemeermin met witblond haar tot op de beroemde bum.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor deze collectie haalde Gaultier zijn inspiratie uit de archieven van de zeroes. Denk aan bloemenpatronen op mesh tops, gebreide marinières (kledingstuk met wit-blauwe strepen wat oorspronkelijk gedragen werd door mariniers, later liet ook Coco Chanel zich erdoor inspireren), kegelvormige korsetten, lingerieveters, body morphing jurken, kilts en zwemkleding. De collectie is heel erg Kylie. Niet zo gek dus dat juist zij de muze is van Gaultier.

“Voor deze collectie was de samenwerking met Kylie Jenner een voor de hand liggende keuze. Haar persoonlijkheid en bekendheid maken haar tot een ware inspiratiebron. Ze past perfect bij mijn beeld van een moderne zeemeermin: een krachtig wezen dat zich kan aanpassen aan de omgeving”, aldus creatief directeur Florence Tétier.

©Courtesy of Jean Paul Gaultier/Elizaveta Podorina
©Courtesy of Jean Paul Gaultier/Elizaveta Podorina
©Courtesy of Jean Paul Gaultier/Elizaveta Podorina