10-heerlijke-wegkijkfilms-die-altijd-goed-zijn-helemaal-in-de-winter-284921
©ANP

Het regent, het waait en het is koud: het druilerige winterse weer nodigt niet bepaald uit om veel naar buiten te gaan. Daarmee heb je direct hét perfecte excuus om binnen te blijven, met een kop thee op de bank te kruipen en een van onze favoriete wegkijkfilms te kijken.

De beste wegkijkfilms

Zit er tussen alle nieuwe releases van deze maand niets voor je bij en heb je inspiratie nodig? Wij zetten tien makkelijke en heerlijke wegkijkfilms voor je op een rij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Legally Blonde

Elle Woods heeft alles wat haar hartje begeert: ze is populair, heeft een leuke relatie en wil niets liever dan trouwen met Warner. Het enige wat hem tegenhoudt? Elle is te blond. Ze besluit alles op alles te zetten om rechten te studeren aan Harvard, zodat ze haar vriend kan bewijzen dat ze meer is dan alleen haar mooie uiterlijk. Do we have to say more? Deze klassieker is heerlijk om keer op keer opnieuw te kijken, en is te zien op Prime Video.

Mona Lisa Smile

Deze film is een echte must-see. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig. Lerares Katherine Watson – gespeeld door de prachtige Julia Roberts – vertrekt naar het Wellesley College, een prestigieuze meisjesschool waar ze kunstgeschiedenis gaat geven. Watson heeft een uitgesproken mening over de rol van de vrouw in de samenleving, en die wordt niet bepaald gewaardeerd op deze conservatieve school. Toch vecht ze door en spoort ze haar leerlingen aan óók een eigen mening te ontwikkelen over het leven dat vrouwen zouden moeten kunnen leiden. De film heeft een belangrijke boodschap, maar kijkt tóch lekker weg. Mona Lisa Smile is te zien op Netflix.

Little Women

De film Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig en gebaseerd op het bekende gelijknamige boek van Louisa May Alcott. In de film volg je de vier zusjes March – Amy, Jo, Beth en Meg – die samen opgroeien tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De roman richt zich op de zusjes en hoe zij, in tijden van oorlog, hun artistieke talenten proberen te ontplooien. Een ontroerende en inspirerende film om jezelf even helemaal in een andere wereld wanen, en dat kan op Prime Video.

The age of Adaline

Heb je zin om een film te kijken én wat mode-inspiratie op te doen? Dan kun je de klassieker The Age of Adaline bekijken op Netflix. Adaline Bowman, gespeeld door Blake Lively, draagt een groot geheim met zich mee. Adaline is namelijk al jarenlang 29 jaar oud. Ze wordt niet meer ouder, en uit angst maakt ze dus met bijna niemand contact. Totdat ze een bijzonder iemand ontmoet. Adalines passie voor het leven en de romantiek komen langzaam weer terug, maar het gaat haar niet makkelijk af. Alleen al hoofdrolspeelster Blake Lively zorgt ervoor dat deze film heerlijk wegkijkt.

When Harry met Sally

Meg Ryan en Billy Crystal, als Harry en Sally, wandelend door Central Park tijdens de herfst? Ga lekker zitten voor deze film en geniet van het geklets van de twee hoofdrollen over Sally’s favoriete seksuele fantasie en meer. De film speelt zich af tijdens verschillende seizoenen, en dus altijd geschikt om bij weg te zwijmelen. When Harry met Sally is te zien op Prime Video.

You’ve got mail

Deze, toch wel klassieker, schalen wij ook echt tot een goede wegkijkfilm. Kathleen Kelly werkt in een boekwinkel en heeft het naar haar zin. Totdat een grote keten een nieuw filiaal in de buurt opent, wat voor grote concurrentie zorgt. Kathleen probeert haar geluk terug te vinden en heeft veel e-mail contact met een heel gezellige man genaamd Joe Fox. Wat ze niet weet? Diezelfde man is degene die het nieuwe filiaal opent. Classic! Bekijk de film via Videoland.

Silver Linings Playbook

Deze film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties, waarvan Jennifer Lawrence er een won voor beste actrice. Pat Solitano, gespeeld door Bradley Cooper, heeft een bipolaire stoornis. Na acht maanden mag hij het psychiatrisch ziekenhuis verlaten en gaat hij weer bij zijn ouders wonen. Pat wil zijn leven op de rit krijgen, en ziet kans om opnieuw contact op te nemen met zijn vrouw. Tiffany besluit Pat te helpen, maar in ruil daarvoor moet hij haar helpen met een danswedstrijd. Hoe het afloopt bekijk je via Prime Video.

The Devil Wears Prada

Er zou iets misgaan als wij deze film niet schaalden tot de crème de la crème als het gaat om wegkijkfilms. Want ondanks dat er ook een musical verschijnt van deze iconische film, is dit toch wel de perfecte film om heel vaak te rewatchen. Wanneer Andrea – gespeeld door modeicoon Anna Hathaway – naar de grote stad New York verhuist, verandert haar leven. Ze krijgt een baan bij een van de grootste modebladen van New York, waar ze assistente wordt van hoofdredactrice Miranda Priestley. Andrea weet nog maar weinig van de modewereld en haar nieuwe baan gaat dan ook niet van een leien dakje. The Devil Wears Prada is te zien op Disney+.

Notting Hill

Een film die – wederom – een genot voor het oog alleen al is. Met hoofdrolspeelster Julia Roberts kijk je mee in het verhaal van een beroemde Amerikaanse actrice die verliefd wordt op de minder succesvolle boekverkoper William Thacker. Voor William blijkt het samenzijn met zo’n populaire vrouw als Anna Scott niet gemakkelijk. Deze roman kijk je via SkyShowTime.

 

Mean Girls

In een lijst waar het gaat om wegkijkfilms kan deze absoluut niet ontbreken. Mean Girls gaat over Cady Heron die, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, ineens deel is van het populairste groepje van haar nieuwe school; de Plastics. Het is even wennen, maar alles lijkt goed te gaan. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van Regina George, de leidster van de Plastics. Regina neemt Cady keer op keer te grazen totdat ze besluit Regina terug te pakken en haar het leven zuur te maken. Dé ideale film voor een avond met vriendinnen, en sinds kort te zien op Netflix.