dakota-johnson-combineert-boho-chic-en-de-sheer-trend-in-de-perfecte-naked-dress-voor-de-zomer-301461
©Getty Images

Er zijn al een paar belangrijke celebrity-trends op komst voor de zomer. Zo behoren sheer dressing en de boho-chic-look tot de grootste modebewegingen van het seizoen. En laat het maar aan een trendsetter als Dakota Johnson over om beide stijlen in één opvallende look te combineren. Deze week verscheen de actrice in de ultieme naked dress van de zomer, waarin ze zowel de sheer-trend als de boho-stijl perfect wist te vatten.

Dakota Johnson in de naked dress 

Dakota Johnsen woonde deze week de première bij van haar nieuwste film Daddio op het Tribeca Film Festival in New York. Voor de gelegenheid trok de actrice een opvallende, doorschijnende jurk aan. Het ontwerp in kwestie is afkomstig uit de herfst/winter 2024-collectie van Gucci, een van de nieuwste collecties van ontwerper Sabato De Sarno.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Waarom was Johnsons transparante, pauwblauwe zijden slipjurk zo on point? Het ontwerp had ten eerste precies de juiste hoeveelheid doorschijnendheid, waardoor een kanten slipje eronder zichtbaar was. Tegelijkertijd had de jurk delicate kanten en crêpe de chine-details, waardoor het geheel de perfecte bohemien-achtige stijl kreeg. Bovendien deed de lange ketting afgewerkt met een stenen hanger van Tiffany & Co., daar nog een schepje bovenop.

Een doorschijnende jurk kan heel gemakkelijk worden gezien als, nou ja, pikant. Toch maakten de subtiele kanten accenten van Johnsons jurk de look verfijnder. Net als haar strappy stiletto’s en ketting. Het belooft een boho-chique zomer te worden, en Johnson bewijst dat ook de naked dress daar goed bij past.

Dakota Johnson in Gucci
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.