is-het-een-harnas-is-het-een-sculptuur-jlo-bevestigt-haar-iconische-stijl-door-een-borstschild-te-dragen-277800
©Getty Images

Er zijn de laatste tijd veel events geweest waar de ene na de andere bijzondere look werd geserveerd: van Lila Moss die een ode bracht aan haar moeders iconische naked dress tot Anna Hathaway in Valentino Couture. Maar wie écht de kroon spant? Dat is – hoe kan het ook anders – Jennifer Lopez. De zangeres verscheen dinsdag bij de ELLE Awards in een outfit waarmee ze alle ogen op zich wist te richten – en dan niet door een fonkelende paillettenjurk, maar door een wel heel opvallende top. Jennifer Lopez droeg misschien wel haar bijzonderste look ooit, dankzij haar top waarin een harnas en een sculptuur samen lijken te komen.

Jennifer Lopez draagt een borstschild

Dinsdag vond de uitreiking van de ELLE Women in Hollywood Awards plaats in Los Angeles. JLo mocht (natuurlijk) de Icon Award in ontvangst nemen. Bij een icoon hoort een iconische look, en boy did she deliver. Geen klassieke rode loper-jurk voor Lopez, maar een gewaagde outfit die haar iconische stijl en werk eer aandoet. JLo koos namelijk voor een look van de Singaporese, New York-based ontwerper Grace Ling, met een metallic plaat als top waar je mond van openvalt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De blauwkleurige, metallic plaat viel over Lopez’ schouders en zat net hoog genoeg om een glimp van haar borst te onthullen. De korte top – die van achteren volledig open is – zat met dunne straps vast aan een zwarte, vloerlange rok van hetzelfde merk. Jennifer Lopez bewijst hiermee dat ze niet bang is om te spelen met mode. Ze zoekt juist de grenzen van haar persoonlijke stijl op. Het resultaat daarvan is misschien wel een van haar bijzonderste looks ooit, waarin kunst, design en mode samenkomen. Want eerlijk? Wat JLo draagt kan gezien worden als een draagbaar kunstwerk.

Een naked dress, maar dan sculpturaal

Het is echter niet de eerste keer dat we een celeb op de rode loper mogen bewonderen in een borstschild als top. Herinner je je nog Zendaya in de Barbiecore-roze Tom Ford-look inclusief glanzend borstschild een paar jaar geleden? Of Bella Hadid in een vergelijkbaar borststuk gemaakt van gouden takken afkomstig van Schiaparelli? En ook Beyoncé verscheen ooit, tijdens haar tour, in een zilveren plaat als top naar de hand van Loewe’s ontwerper J.W. Anderson. Het borstschild geeft een twist aan de naked dress-trend: in plaats van te gaan voor doorzichtige stoffen, worden borsten – hoewel niet zichtbaar – geaccentueerd.

Het moge duidelijk zijn dat het high-fashion borstschild steeds populairder wordt. Het ontwerp van de New Yorkse Grace Ling, gedragen door JLo, zou omschreven kunnen worden als een soort mix tussen Schiaparelli en Iris van Herpen; het is een etherisch ontwerp met een donker randje en een surrealistische twist. Perfect voor een rode loper-look, als je het ons vraagt. Wij kunnen ons namelijk geen betere outfit voorstellen voor JLo om haar Icon Award in te ontvangen. Bullet proof, but make it fashion.