rihanna-over-modemomenten-waar-ze-spijt-van-heeft-en-haar-met-gala-look-van-2024-294624
©Getty Images

Iedereen wacht op Rihanna. Of dat nu gaat over het uitbrengen van een nieuw album, het opduiken in paparazzifoto’s, of het verschijnen op haar eigen evenement. Op woensdagavond was de zangeres maar liefst vijf uur te laat op de Tobacco Dock-lancering van haar nieuwste Fenty x Puma-release: een bruine creeperschoen. (Dit is tenslotte dezelfde vrouw die op het Met Gala in 2023 arriveerde, kort nadat een kakkerlak over de beruchte rode loper kroop, en die haar coverinterviews plant om 3:26 in de nacht). Vogue sprak Rihanna over haar Met Gala-look van 2024 en modemomenten waar ze spijt van heeft.

Rihanna’s sneaker lancering in Londen

Toch is dit precies het gedrag dat je verwacht – of sterker nog, wilt – van iemand als Rihanna. Zij is een van de weinige beroemdheden die in staat is om een stoet Britse pers gewillig te laten verdorren onder de schijnwerpers. (Als religie de mensheid iets heeft geleerd, dan is het om te lijden voor je helden.) Maar er was misschien wel een goede reden voor Rihanna’s vertraagde aankomst. De ster opereert namelijk in haar eigen tijdzone. “Ik vind het heerlijk om muziek te maken in Londen,” vertelde ze gisteravond op de rode loper aan Vogue. “Dat is mijn favoriete bezigheid hier. Het is raar, maar ik heb het gevoel dat Londen me in staat stelt om mezelf opnieuw te ontdekken, alsof ik hier alles kan doen. Er zijn geen grenzen. Ik weet niet waarom, maar ik heb hier altijd de beste muziek gemaakt, of in ieder geval besloten wat de koers wordt voor mijn album.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rihanna op het evenement in London ter gelegenheid van haar nieuwe samenwerking met Puma
©Getty Images

Rihanna over de modemomenten waar ze spijt van heeft

Als ik Rihanna – die gekleed is in een oversized pak in dezelfde kaolienkleur als de creepers die ze hier komt promoten – vraag of ze spijt heeft van iets wat ze op de rode loper heeft gedragen, krijgt ze plotseling een déjà vu. “Waarom zet je me zo voor het blok?” vraagt ze, terwijl ze een Balmain Jolie Madame voor haar gezicht houdt en een ongemakkelijke lach onderdrukt. “Maar, oh mijn God, het leek hier wel op, wat ironisch is. Het was een bruin pak waar we allemaal zo gek op waren. Maar op de dag dat ik het aantrok had ik zoiets van ‘Mhmm, ik lijk op een UPS-chauffeur,’ en dat is niet wat je wil. Niet voor de rode loper in ieder geval.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gezien het feit dat creepers een belangrijk onderdeel van de emocultuur zijn, zou Rihanna nu misschien net als Anya Taylor-Joy een alt-girl esthetiek aan het plannen zijn. Hiermee staat ze in lijn met zowat elke andere beroemde persoon in 2024. “Mijn sterrenbeeld is Vissen,” zegt ze met een nadrukkelijke blik. “We zullen altijd emo zijn, dat is letterlijk de definitie van ons sterrenbeeld. Ik hou ervan om mijn grenzen aan te geven, maar ik hou ook van plezier maken. Ik hou van tegenstellingen.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rihanna in de look waar ze spijt van heeft (links), en de look die ze graag draagt (rechts)
©Getty Images
Rihanna in de look waar ze spijt van heeft (links), en de look die ze graag draagt (rechts)

De modeprestaties waar Rihanna het trotst op is

Tot niemands verrassing beschouwt Rihanna de Guo Pei-jurk, die ze droeg op het Met Gala in 2015, als een van de modeprestaties waar ze het trotst op is. “Niemand zal dat ooit vergeten, en ik herinner me altijd het gevoel van toen ik die ontwerper ontdekte, naar aanleiding van de uitdaging die Anna me gaf”, zegt ze. “En jeetje! Weet je, niemand zou dit ooit verwachten, maar er is ook de Stella McCartney-croptop en -rok, en de afterpartylook die ze voor me maakte voor dat Met Gala, waarin de diepe uitsnede tot mijn billen de show stal.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rihanna op het Met Gala in 2015
©Getty Images
Rihanna op het Met Gala in 2015

Voorproefje van Rihanna’s Met Gala-look

Over haar look voor het aankomende Met Gala in 2024 zegt Rihanna: “Ik ga iets van Fenty dragen. Fenty Beauty, Fenty Skin, Fenty Savage…” Het zal wel ingetogen zijn. “Ik heb zoveel gedaan in mijn leven. Ik heb mijn tepels laten zien, en mijn ondergoed. Maar inmiddels, als moeder en ontwikkelde jonge dame – met de nadruk op jong – denk ik dat ik dat niet meer zo snel zou doen. Oh mijn God, heb ik dat echt gedaan? Nips out?”

Rihanna in twee looks tijdens het Met Gala in 2014
©Getty Images
Rihanna in twee looks tijdens het Met Gala in 2014

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.