stille-luxe-niets-voor-jou-probeer-dan-eens-deze-5-maximalistische-trends-261681

Stille luxe – een esthetiek met een zekere low key elegantie die niet afhankelijk is van schreeuwerige logo’s of opvallende silhouetten – is een trend die de mode het afgelopen jaar heeft gedomineerd. Een bewijs van de reikwijdte van de trend? Beroemdheden als Kylie Jenner en Jennifer Lopez, die hun überglamoureuze persoonlijke stijl hebben verruild voor minimalistischere looks door labels te dragen als The Row en Bottega Veneta. Maar wat als stille luxe niets voor jou is? Gelukkig zijn er nog genoeg maximalistische trends om uit te kiezen.

Maximalistische trends

Hoewel we de nadruk van stille luxe op tijdloze, goed gemaakte basisstukken toejuichen, past het niet bij iedereen. Trouw blijven aan je persoonlijke esthetiek is waarschijnlijk de slimste manier om seizoenstrends te benaderen en een garderobe op te bouwen die de tand des tijds kan doorstaan. Sterker nog, als je een zelfverklaarde maximalist bent, dan is stille luxe waarschijnlijk jouw persoonlijke hel. Maar wees niet bang, want voor elk minimalistisch wit overhemd of elke tailored broek is er wel een ontwerper die een tie-dye of met pailletten en strass-steentjes versierde creatie de catwalk opstuurt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dus wat moet een maximalist doen in de heersende zee van beige, zwart en wit? Van psychedelische tie-dye tot donkere bloemenprints: scroll verder om de vijf maximalistische trends van het herfst/winter 2023-seizoen te ontdekken. Eens een maximalist, altijd een maximalist – hoeveel TikTok-trends ook anders beweren.

Psychedelische tie-dye

Drukke prints zijn praktisch het tegenovergestelde van stille luxe. De collecties voor aankomend seizoen zitten er echter vol mee. Denk aan psychedelische tie-dye, zoals te zien was op de catwalk bij Altuzarra. Ga voor een enkel item met de print, of leef je helemaal uit door een full look uit de kast te trekken.

Psychedelische tie-dye is een van de maximalistische trends voor 2023
©Gorunway.com
Altuzarra herfst/winter 2023

Strassversieringen

Strass beleefde vorig jaar al een momentum, maar gaat ook in 2023 nergens naartoe. Tops, rokken, schoenen en tassen: eigenlijk kun je alles aankomend seizoen bezaaien met de glinsterende steentjes. Kijk af bij onder meer 16Arlington en JW Anderson voor maximalistische inspiratie.

16Arlington herfst/winter 2023
©Gorunway.com
16Arlington herfst/winter 2023

‘Kijk naar mij’-rood

Felrood was overal op de herfst/winter 2023-catwalks. We zagen de kleur onder meer bij Bottega Veneta, Prada, David Koma, Blumarine, Simone Rocha, Roksanda, Ferragamo – en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De maximalistische trend past goed binnen de onlangs populair geworden tomato girl summer aesthetic, waarin warme zomerkleuren als rood en oranje centraal staan.

Ferragamo herfst/winter 2023
©Gorunway.com
Ferragamo herfst/winter 2023

Pailletten voor overdag

Pailletten alleen geschikt voor de avond en nachtelijke avonturen? Zeker niet. Vooral de party skirt wint terrein, zoals te zien is bij Prada, Miu Miu en Christoper Kane. Combineer met eenvoudige basics of ga all-out en voeg meerdere kleuren en lagen toe.

Pailletten voor overdag is een van de maximalistische trends voor 2023
©Gorunway.com
Christopher Kane herfst/winter 2023

Donkere bloemenprints

De goth girl-esthetiek is nog altijd sterk aanwezig in het modebeeld, met veel donkere kleuren en prints. Neem een voorbeeld aan de debuutcollectie van Daniel Lee bij Burberry, waar nachtelijke bloemenprints en ruiten de boventoon voerden, of praktisch elke collectie van Erdem. Kies voor paarse kleuren als aubergine, pruim en magenta of donkere koele tinten als blauw en groen.

Donkere bloemenprints zijn een van de maximalistische trends voor 2023
©Gorunway.com
Burberry herfst/winter 2023

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.