7-restaurants-in-arnhem-waar-je-wil-aanschuiven-260414
©The Church

Arnhem, ook wel ‘Het Haagje van het Oosten’ genoemd, is een bruisende stad bomvol hotspots – denk aan het modekwartier – en restaurants. Een culinair hoogtepunt beleven? Wij serveren een menu vol heerlijke restaurants waar je wil aanschuiven, van een prijswinnend vegan restaurant tot op hoogte dineren in een watertoren. Enjoy!

Restaurants Arnhem

De Chique Zaak – Konijnenvoer

Je zintuigen worden bij restaurant Konijnenvoer – De Chique Zaak geprikkeld en uitgedaagd door het menu – een exclusief, plantaardig zevengangendiner – dat tot het opdienen een verrassing blijft. Een feest voor vegans. Leuk weetje: het eten wordt geserveerd op servies gemaakt door Arnhemse kunstenaars.

Konijnenvoer – De Chique Zaak, Weverstraat 40, Arnhem

The Green Rose

Nog zo’n parel: The Green Rose, een restaurant dat wekelijks nieuwe gerechten creëert en werkt met al het lekkers dat Nederland te bieden heeft. Het menu, dat bestaat uit Frans-Aziatische fusiongerechten, is een weerspiegeling van hun filosofie. De gerechten veranderen met het seizoen mee. “Noem het liefde of koestering, ik noem het vooral bewondering, dankbaarheid en respect voor de producten die ik krijg van al mijn ambachtsmensen”, aldus chef-kok Jin Hu. Ook leuk: The Green Rose heeft een bijzonder aanbod aan natuurwijnen en speciaalbieren.

The Green Rose, Koningstraat 50, Arnhem

De Steenen Tafel

Een restaurant met een rijke historie gelegen in het oudste stadspark van Arnhem, park Klarenbeek, is De Steenen Tafel. Je voelt je hier even on top of the world, want dineren gebeurt op het hoogste punt van de stad, namelijk in een watertoren. De gerechten worden bereid met streekproducten. Een Franse stijl met Aziatische invloeden zorgt ervoor dat elk gerecht een smaakexplosie is. Je kunt kiezen voor een verrassingsmenu, een driegangenmenu, een mid-week menu of het luxe menu ‘Steenen Tafel Klassiek’.

De Steenen Tafel, Weg achter Het Bos 1, Arnhem

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

The Church

Culinair genieten in een oude Lutherse kerk midden in het Arnhemse modekwartier? Schuif dan aan bij restaurant en cocktailbar The Church. Tip: kies voor de chef’s table. Vanaf die plek kun je kijken hoe het eten in de keuken klaargemaakt wordt. De menukaart is licht en puur, met frisse zuren, vis, volop groenten en zonder overbodige ingrediënten. De chef-kok trakteert je op een feestje van verrassende smaken, geuren en kleuren. Geen zin om naar huis te gaan? Blijf dan logeren in een hotelkamer die midden in de kerk zweeft.

The Church, Spoorwegstraat 10, Arnhem

Restaurant Locals

Dutch cuisine op hoog niveau: stap binnen bij de groene oase van restaurant Locals. Op deze plek spelen groenten de hoofdrol. Leuk om te weten: Locals verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een zogenoemde vertical farm. De keuken staat onder leiding van Frank Bregman en de gerechten zijn bedacht samen met Niven Kunz, dé groentechef van Nederland.

Restaurant Locals, Bakenbergseweg 277, Arnhem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOCALS (@localsarnhem)

La Belle Source

Restaurant La Belle Source behoort tot de vijfhonderd beste restaurants van Nederland en ligt midden in de bossen. Op het menu prijken verschillende dagverse en regionale producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van oesters met groene appel, yuzu en kaviaar? Of steak tartaar van ossenhaas, crumble gesuikerde hazelnoot, bonbon eendenlever met pure chocolade en structuren van biet? Om je culinaire vingers bij af te likken.

La Belle Source, Bakenbergseweg 277, Arnhem

Restaurant FortVier

Dinner with a view: bij restaurant FortVier zit je classy aan het water met een adembenemend uitzicht. Wat je hier op het menu kan verwachten? ‘Geen fratsen, maar pure smaken met een beleving’, zoals ze zelf zeggen. Een groot deel van de gerechten hebben het formaat van een tussengerecht – een mooi formaat om meerdere gerechten te proeven. Chef-kok Ronald Volten tovert de mooiste opgedekte borden op tafel.

Restaurant FortVier, Laakoever 401, Arnhem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FortVier (@fortvier_schuytgraaf)

Dat zijn ze, de beste restaurants in Arnhem volgens de Vogue-redactie. Binnenkort naar een andere stad? Bekijk ook onze favoriete restaurants in AmsterdamNijmegenRotterdamMaastrichtGroningen en Leeuwarden.