5-merken-met-mooie-initiatieven-tijdens-borstkankermaand-271695
©Essentiel Antwerp

Al 38 jaar lang staat oktober in het teken van borstkanker. De maand is in het leven geroepen om awareness te creëeren voor het onderwerp, maar ook om extra aandacht aan belangrijke goede doelen voor deze ziekte te schenken. Zo kun je dus, op een vrij laagdrempelige manier, bijdragen aan stichtingen voor vrouwen met borstkanker, want helaas krijgen vandaag de dag nog één op de zeven vrouwen deze diagnose. Veel mode- en beautymerken komen tijdens borstkankermaand met mooie initiatieven. We zetten ze voor je op een rij.

Initiatieven van merken tijdens borstkankermaand

Verschillende initiatieven als Pink Ribbon, Breast Cancer Research Foundation en Think Pink gaan deze maand samenwerkingen aan met diverse mode- en beauty-merken, voor de strijd tegen borstkanker. Er worden – vaak limited-edition – producten uitgebracht, waarvan de winst naar het goede doel gaat. Door het kopen van deze producten kan dus ook jij je steentje bijdragen aan meer onderzoek naar deze veelvoorkomende ziekte.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Essentiel Antwerp

Essentiel Antwerp is een van de modemerken die zich inzet in de strijd tegen borstkanker met twee producten. Zo ontwierpen ze allereerst een veelkleurige coltrui in samenwerking met kunstenaar Hadassah Emmerich, waarvan twintig procent van de opbrengsten gedoneerd zal worden aan Pink Ribbon.

Coltrui Essentiel Antwerp X Pink Ribbon
©Essentiel Antwerp

Essentiel Antwerp, € 115

Daarnaast gaat het merk ook een samenwerking aan met de Antwerpse kunstenares Eva van Eeghem. De handgemaakte, exclusieve Boobie-keramiek kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan een opbergdoosje voor je sieraden of als decoratief object. Ook van dit product zal twintig procent van de opbrengst volledig naar Pink Ribbon gaan.

Boobie-keramiek Essentiel Antwerp X Pink Ribbon
©Essentiel Antwerp

Essentiel Antwerp, € 95

Hunkemöller

Ook Hunkemöller steunt Pink Ribbon tijdens de borstkankermaand. Het merk werkt deze maand samen met Nederlandse actrice en onderneemster Moïse Trustfull en de Duitse Pink Ribbon-ambassadrice Vanessa Eicholz. Samen met hen wil Hunkemöller bewustwording creëren en actief bijdragen aan de strijd tegen de ziekte. Het lingeriemerk lanceert twee producten waarvan een deel van de opbrengst gedoneerd zal worden aan Pink Ribbon: een armband, ontworpen door ambassadeur van het goede doel Quinty Trustfull, en de roze Bessie-beha.

Hunkemoller roze bessie beha
©Hunkemöller

Hunkemöller, € 31,99

Pink Ribbon X Hunkemoller armbandje
©Hunkemöller

Hunkemöller, € 12,99

Estée Lauder

Dit beautymerk – waarvan Nederlands model Imaan Hamman nu hét gezicht is – brengt al sinds 1993 samen met de Breast Cancer Campain producten uit tijdens borstkankermaand. Dit goede doel, opgericht door Evelyn H. Lauder, steunt zestig organisaties wereldwijd. Samen hebben zij al meer dan 118 miljoen dollar gefinancierd voor onderzoek, onderwijs en medische diensten. Dit jaar brengen ze weer een roze Night Repair serum uit en daarnaast lanceren ze ook de BCRF Lipstick Collectie, van beide producten gaat twintig procent naar de Breast Cancer Research Foundation, om nog meer onderzoek te kunnen financieren.

Estee Lauder X Pink Ribbon pink night serum
©De Bijenkorf

De Bijenkorf, € 140

Estee Lauder Empowered in Pink BCRF Lipstick Collection Fall 2023
©Estée Lauder

Estée Lauder, € 36

Aveda

Ook Aveda zet zich al een aantal jaar in voor vrouwen met borstkanker, en hebben in die jaren al meer dan zeven miljoen dollar ingezameld voor onderzoek naar de ziekte. Het merk lanceert wel vaker limited-edtion producten, zoals de beautycollectie in samenwerking met Iris van Herpen. Dit keer komt het beautymerk met een rijk, veganistische crème die je handen hydrateert. Met je aankoop doneer je tien dollar aan de Breast Cancer Research Foundation.

Aveda limited-edition hand relief moisturizing creme with rosemary mint aroma
©Aveda

Aveda, € 25

Clinique

Het product dat Clinique uitbrengt tijdens borstkankermaand is de Moisture Surgeeen verfrissende en hydraterende crème geschikt voor alle huidtypes. Het beautymerk lanceert de roze limited-edition versie van het product vooral om het bewustzijn over borstkanker te vergroten. En ook bij aankoop van deze heerlijke crème steun jij de Breast Cancer Research Foundation: tien euro van elk verkocht product wordt aan de stichting geschonken.

Clinique X Pink Ribbon moisturizer
©Clinique

Clinique, € 38

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.