zonnebrandcreme-voor-je-haar-dit-zijn-de-beste-haarproducten-tegen-de-zon-260883
©ARRAN & JULES, OKTOBER 2022, VOGUE NEDERLAND

We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon door een goede SPF te gebruiken. Maar wist je dat je haar net zo goed bescherming kan gebruiken tegen schadelijke uv-straling? Door SPF aan te brengen op je haar, bescherm je het tegen de drie belangrijkste schadelijke effecten van uv-stralen: vochtverlies, beschadiging van de keratine in je haar (die voor een goede haarstructuur zorgt) en de oxidatie van je haarkleur. Om ervoor te zorgen dat jij die schade tegen kan gaan, gingen wij op zoek naar de beste haarproducten tegen de zon. We zetten ze hieronder op een rij.

Beste haarproducten tegen de zon

Beschermende haarproducten zorgen er dus voor dat de keratine in je haar wordt beschermd, dat kleurvervaging wordt voorkomen en dat je haar zacht en gehydrateerd blijft, en dus niet droog wordt. Uiteraard zit er verschil in haarproducten die deze bescherming bieden. Zo bestaan er grofweg twee soorten formules, die we hieronder even toelichten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

We beginnen bij de olieformules. Die zijn vaak multifunctioneel, en werken ook heel goed op het lichaam (als aftersun). De olie laat je haar glanzen en combineert verschillende plantaardige oliën (waarvan vele een lichte, natuurlijke uv-bescherming bieden) met verzachtende en polijstende ingrediënten.

En dan heb je nog crèmeproducten. Denk hierbij aan leave in-conditioners die het haar beschermen, voeden en verzorgen. Ze kunnen voor, tijdens en na blootstelling aan de zon worden gebruikt om het haar de hydratatie te bieden die overdag verloren is gegaan.

Zonbescherming voor je haar

Het is een goede regel om je haar na elk contact met water opnieuw te beschermen tegen de zon. Met welke producten je dat het best doet? We zetten de fijnste haarproducten met SPF op een rij, zodat jij ook je haar kan beschermen deze zomer.

Nuxe Sun Protective Milky Oil

Nuxe haarolie
©Douglas

Verzorgende haarmelk met SPF, € 19,12

Kérastase Soleil Huile Sirène

Kérastase - Soleil Huile Sirène
©Kérastase

Voedende haarolie, € 29,80

Rahua Hydration Detangler + UV Barrier

Rahua Hydration Detangler + UV Barrier
©Rahua

Uv-beschermende spray, € 12,80

Wella Protection Spray

Wella Protection Spray
©Wella

Uv-haarspray, € 23,50

Bumble and bumble Save The Day Hair Fluid

Bumble and bumble Save The Day Hair fluid
©Bumble and Bumble

Spray met uv-bescherming, € 39,10

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue IT.