ik-probeerde-een-maand-lang-een-led-gezichtsmasker-uit-en-dit-vond-ik-ervan-291741
©Spotlight

Fabulous at forty wordt vaak gezegd. Nou, dat zegt de spiegel helaas niet. Als ik naar mijn gezicht kijk (hallo fijne lijntjes, lachrimpels en wallen) verlang ik terug naar mijn twintiger jaren. Tot een paar jaar terug moest ik – ja, lach niet – mijn identiteitsbewijs nog laten zien bij de wijnwinkel. Maar nu is het toch écht mevrouw. Au.

Test: een maand lang een LED-masker

Na een kortstondige relatie met botox – wat een keer misging, omdat ik één wenkbrauw een stuk hoger kon optrekken – is die liefde (voorlopig) over. Maar omdat ik toch net zo’n glowy huid wil als Hailey Bieber en Jennifer Lopez wil ik wél wat anders proberen. Wie zich in beautyland begeeft komt de spannendste en meest magische producten tegen. Zo ontdekte ik dé selfcaregadget van dit moment: het LED-masker. A-listers als Victoria Beckham (zij gebruikt de Celluma Pro), Julia Roberts en Kate Hudson zijn fan. Ook was het anti-aging masker van CurrentBody te zien in de serie Emily in Paris.

Kortom, een hightech beauty tool die kennelijk de investering waard is. Het masker met ledverlichting belooft de huidtint en het uiterlijk te verbeteren, rimpels glad te strijken en oneffenheden te verminderen. Dus count me in. Maar hoe werkt het dan eigenlijk? LED-therapie is gebaseerd op de interactie van rood en blauw licht dat ongemerkt door de huid dringt. De verschillende golflengten zorgen voor stimulatie van de bloedsomloop en bevorderen de collageenproductie. Blauw licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Het werkt antibacterieel (kan helpen bij het verminderen van acnéklachten), kalmerend en stimuleert de productie van zuurstof.

Ik gebruikte een maand lang het FAQ Swiss smart silicone LED mask van de FOREO-groep. En omdat je bent wat je eet (en drinkt) deed ik ook aan Dry March en liet ik alcohol staan en lette ik wat meer op mijn voeding. Ready, set, glow.

Zacht en comfortabel

Het masker dat ik heb heeft zeven verschillende golflengtes: rood, wat de bloedsomloop verbetert en de productie van collageen stimuleert. Blauw, speciaal voor mensen die last hebben van acne en ontstekingen, groen: verlicht pigmentatie, oranje zorgt voor een healthy glow, paars richt zich op ontstekingen en fijne lijntjes, cyaan kalmeert de huid en geel vermindert roodheid & kalmeert de huid.

Omdat ik een dewy en glowy gezicht wil, kies ik voor rood. Voor het beste resultaat gebruik je drie tot vijf keer per week het masker. Als ik het LED mask, dat overigens zacht en comfortabel en licht aanvoelt door de zachte siliconen, opzet voel ik me net een personage uit The Purge, maar alles voor een mooie huid. Toegegeven, ik ben sceptisch. Ik ben in al die jaren nog geen product (behalve de prikjes die ik bij ‘dr. botox’ haalde) tegengekomen waar ik écht resultaat door zag. Maar alles voor een mooie huid.

Drie avonden per week (1 tot 3 keer per week wordt aangeraden) gebruik ik het masker, als de kinderen op bed liggen. Tijdens de treatment stream ik mijn favoriete serie of chill ik met een magazine op de bank. Je kunt er zelfs mee dansen, zoals actrice en model January Jones op social media laat zien (zie hieronder). Om te beginnen maak ik mijn gezicht helemaal schoon met een cleanser. Daarna gebruik ik de bijgeleverde primer, die overigens naar appeltaart ruikt yum, vervolgens doe ik vijftien minuten het masker op. Je maakt het LED mask vast met een verstelbare band, waardoor het niet strak aanvoelt. Alhoewel de aan- en uitknop wel (tijdelijk) een afdruk op mijn voorhoofd achterlaat.

Tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door January Jones (@januaryjones)

Kreukelvrij (zo goed als)

De eerste week kies ik voor de red light therapy. Ik ervaar een geringe warmte-sensatie en waan me voor even op vakantie. Enigszins teleurstellend vind ik wel dat ik na de eerste sessie niet meteen resultaat zie of voel. Geen tinteling, geen warm gezicht of een ‘strakgetrokken’ gevoel. Iets waar ik wél op gehoopt had. Maar als ik met mijn eigen producten mijn beautyritueel afmaak, voelt mijn gezicht wel heel fris en zacht en zoek ik met een relaxed gevoel mijn kussen op. En, eerlijk is eerlijk, mijn gezicht is de volgende ochtend zo goed als kreukelvrij.

De weken erna ga ik elke keer voor een andere treatment bestaande uit drie kleuren die een boost geven aan je huid. Je kun het aanpassen aan je behoefte. Mijn huid voelt elke week wat steviger aan en ik zie hier en daar een lichte glow verschijnen op de wangen. Ik maak voor- en na foto’s om te kijken of de conditie van mijn huid ook echt veranderd is.

Het resultaat 

Na vier weken gebruik, want na een maand is het resultaat optimaal, ziet mijn gezicht er cleaner uit, is het minder dof en voelt mijn huid fijner aan. De lijntjes op mijn voorhoofd en mijn lachrimpels zijn wat minder zichtbaar, dus over het algemeen toon ik jeugdiger. Om aan te geven: mijn Gen Z-collega schrok toen ik vertelde dat ik deze zomer 41 jaar word. Een andere collega vond dat ik straalde en mijn moeder wilde weten welke crème ik ben gaan gebruiken omdat mijn huid er zo fris uitziet. Mijn gezicht heeft dus echt een boost gekregen en is zichtbaar levendiger.

Nu wil ik niet meteen helemaal lyrisch zijn over het LED-masker, omdat ik denk dat mijn huid er beter uitziet door de combinatie van geen alcohol drinken en de LED-therapie. In principe doet dat er ook niet zoveel toe (voor mij dan), want een aantal keer per week een kwartier me time met een zacht warm masker en op de achtergrond rustgevende muziek (ja, dat doet de bijbehorende app) is me heel wat waard. Daarom vind ik het masker een aanrader als toevoeging op mijn beautyroutine. Leuke bijkomstigheid: het LED-masker is een fijne oppepper voor een (rode loper)-event of party, waar je niet voor de deur uit hoeft. “Voor elke rode loper ‘maskeren’ we”, aldus Georgie Eisdell, de visagist van Kate Hudson en Carey Mulligan. En ook wat mij betreft is het LED-masker een blijvertje.

Wil jij een LED-masker testen? Shop hieronder een aantal die door de redactie zijn geselecteerd.

Anti-aging gezichtsmasker van FAQ

©FAQ via Bol.com

FAQ™ 202 Wireless Siliconen 7 LED Light + NIR anti-aging gezichtsmasker, € 749

Lichttherapie gezichtsmasker van CurrentBody

 

©CurrentBody

Flexibele LED lichttherapie gezichtsmasker, € 599

Silk’n Skincare LED gezichtsmasker

©Silk’n Skincare via Bol.com

LED Face Mask Silk’n Skincare € 119

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.