bij-deze-verrassende-restaurants-op-texel-wil-je-aan-tafel-263550

Van hidden gems tot nieuwe hotspots, voor culinaire fijnproevers is ook het eiland Texel the place to be. Dit zijn Vogue’s favoriete restaurants van wat door Texelaars liefkozend het gouden bolletje wordt genoemd. Bon appétit!

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Restaurants op Texel

Bij Jef

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Relais & Châteaux Bij Jef heeft het mooiste van het wad op een bord (lokale producten van wereldklasse). Texel is een bron van inspiratie voor al hun culinaire creaties die patron cuisinier Jef Schuur op het bord tovert. Pure smaken zonder poespas, zoals het restaurant zelf zo mooi verwoordt. Kortom, een culinaire ervaring die je niet wilt missen. Geen zin om naar huis te gaan? Blijf dan logeren in een van de twaalf design-suites.

Bij Jef, Herenstraat 34, Den Hoorn 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Geniet & Fiets (@genietenfiets)

Restaurant ’t Pakhuus

Naar verluidt heeft ’t Pakhuus – dat gevestigd is in een gereconstrueerd 16e eeuws Zaans graanpakhuis – de beste fruits de mer van heel Noord-Holland. Het restaurant ligt aan de haven van Oudeschild en is voor visliefhebbers een absolute must. Het meeste wordt lokaal gevangen in de Waddenzee en de Noordzee. Aanraders zijn de rijkelijke fruits-de-mer-schotel en de 5-, 7-, en 9-gangenmenu’s. Leuk weetje: ’t Pakhuus organiseert ook een speciaal ‘hoogwaterdiner’, waarbij je tijdens het diner het water kunt zien stijgen en dalen.

Restaurant ’t Pakhuus, Haven 8, Oudeschild

Het Kook Atelier

Verlaat de paden en ontdek lokale en bewuste gastronomie bij Het Kook Atelier, oftewel: ga op een culinair avontuur. Wat het restaurant de fijnproever biedt: een compleet avondvullend avontuur langs alle elementen en ecosystemen van de Texelse Natuur. “Ervaar de elementen en geniet van de verschillende teasers, amuses en gerechten”, zoals het restaurant het omschrijft. De keuken – Nordic & Botanical Cuisine – maakt veel gebruik van kruiden, planten en groenten. Leuk weetje: het restaurant is in het bezit van een groene Michelinster, een internationale onderscheiding voor restaurants die uitblinken in duurzaamheid.

Het Kook Atelier,  Oost 76, Oosterend

Restaurant BOSQ

Nog een fijne hotspot: BOSQ, aan de rand van Nationaal Park ‘De Dennen’. Met lokale ingrediënten en verrassende bereidingen biedt het restaurant een avond uit op wat zij het ‘Ibiza van het Noorden’ noemen. Op het menu: lokale producten gecombineerd met mediterrane invloeden en een vleugje temperament.

Restaurant BOSQ, Bakkenweg 16, Den Hoorn 

Restaurant Gusta

Een unieke hideway in het hart van Texel: restaurant Gusta. Je vindt hier echte Dutch cuisine. Door de sfeer in het restaurant voelt het hier volgens Texelaars als ‘echt thuiskomen’. Bij Gusta vind je naar eigen zeggen een stukje magie op het bord, alles gemaakt met lokale producten. In een avond kun je hier een heel palet aan smaken testen.

Restaurant Gusta, Postweg 134, De Cocksdorp

Restaurant Oudeland

Smaakvolle bites en prachtige lokale gerechten: chef Daan Kappert kookt volgens het 80/20 Dutch Cuisine principe (80 procent groenten en 20 procent vlees of vis) en verrast elke maand met een nieuw menu. Leuk weetje: ze maken hun eigen brood met water uit de zee en hun groenten komen uit de moestuin. Dit jaar is het restaurant ook opgenomen in de Michelingids.

Restaurant Oudeland, Dorpsstraat 175, De Koog

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oudeland Texel (@oudelandtexel)

Dat zijn ze, de beste restaurants op Texel. Binnenkort naar een andere plek? Bekijk ook onze favoriete restaurants in AmsterdamNijmegenRotterdamMaastrichtDen HaagHaarlem en Arnhem