deze-11-beroemde-vrouwen-werden-moeder-op-latere-leeftijd-210034

Moeder worden op latere leeftijd. Het kan en het mag! De perfecte leeftijd om kinderen te krijgen bestaat niet, daarnaast zijn er tegenwoordig talloze manieren om moeder te worden. Hierbij, een diverse lijst beroemde moeders die op latere leeftijd een kind kregen. Fijne moederdag!

Deze beroemdheden werden moeder op latere leeftijd  

©ANP
1/11
Native Share

Naomi Campbell 

“Ze is niet geadopteerd – ze is mijn kind”, benadrukt Naomi Campbell begin dit jaar in een interview met British Vogue.  Het Britse supermodel verbaast fans door de geboorte van haar dochter in mei 2021 aan te kondigen op Instagram, slechts enkele weken nadat ze op de New York Fashion Week runway verschijnt zonder babybuik. Omdat ze het nieuws lang geheim houdt, leidt het tot speculaties: haar dochter zou geadopteerd zijn. Gelukkig zijn er ook veel mensen die ‘gewoon’ blij voor haar zijn. Edward Enninful, hoofdredacteur van de Britse Vogue, schrijft onder haar geboorte aankondiging: “Jullie twee samen zien heeft mijn jaar gemaakt. Jullie zullen elkaar zoveel vreugde schenken.”

©ANP
2/11
Native Share

Halle Berry 

“Moeder zijn is de beste baan”, vertelt Halle Berry in een interview met InStyle. De 55-jarige Amerikaanse actrice is moeder van een 14-jarige dochter, Nahla (foto) en een 9-jarige zoon, Maeco. In het openhartige interview vertelt Berry dat haar kinderen diepgang toevoegen aan haar Hollywood-leven. Voordat ze op 40-jarige leeftijd moeder wordt, schittert ze in de filmwereld, loopt ze over rode lopers en wint ze prijzen. Van Oscars tot Academy Awards. Uiteindelijk bereikt ze een punt in haar leven waarop dit niet genoeg voldoening geeft. “Ik besefte dat ik meer nodig had om ’s morgens op te staan. Meer dan naar een nieuwe filmset gaan”, zegt ze in het interview. “Ik heb iets nodig dat diepgaander is dan dat. En dat is familie, kinderen.”

©ANP
3/11
Native Share

Cameron Diaz

Nog een actrice die afstand neemt van ’t Hollywood-leven na het moederschap: Cameron Diaz. In januari 2020 kondigt een 47-jarige Diaz aan dat ze haar eerste kind genaamd Raddix heeft verwelkomd met echtgenoot Benji Madden, waar ze al zeven jaar mee getrouwd is. Sinds het moederschap is er veel veranderd in het hoofd van Diaz. Met name haar kijk op schoonheidsidealen. In een podcast vertelt ze dat ze sinds haar zwangerschap veel vriendelijker is voor haar lichaam. “Je hebt iets van ‘waarom zit ik hier zo gemeen tegen mezelf te doen? Mijn lichaam is sterk en capabel. Waarom zou ik het afkraken, terwijl het me zo ver heeft gebracht’?”

©ANP
4/11
Native Share

Madonna 

Queen of pop, Madonna, is moeder van zes. Ze is 38 als ze bevalt van dochter Lourdes Leon (foto), die ze krijgt met haar toenmalige vriend Carlos Leon. Vier jaar later bevalt ze van haar tweede biologische kind, zoon Rocco, die ze krijgt met Guy Ritchie. Eind 2000 trouwt ze met hem. De zangeres is 48 als ze zoon David Banda adopteert en 50 als ze dochter Mercy James adopteert. Vlak voor haar 60ste verjaardag, wordt Madonna opnieuw moeder van een geadopteerde tweeling, Stelle en Estere. De 63-jarige zangeres vertelt in een interview met Harry Smith openhartig over het moederschap en wat het haar geleerd heeft. “Hoe meer kinderen je hebt, hoe beter je wordt in het ouderschap.” 

©ANP
5/11
Native Share

Salma Hayek

Actrice Salma Hayek is 41 jaar als ze in 2007 dochter Valentina krijgt samen met haar man, de Franse miljardair Francois-Henri Pinault. Hayek is altijd heel openhartig geweest over haar zwangerschapservaring. “Ik denk dat ik een betere moeder ben omdat ik haar later kreeg. Wel word ik eerder moe”, vertelt Hayek in een interview met Town & Country.  Ook deelt de actrice haar verfrissende blik op de term moederschap in een interview met People. “Je hoeft geen kinderen te krijgen”, vertelt Hayek. “Elke vrouw heeft een moederinstinct in zich. En ik denk dat het belangrijk is dat je dat moederinstinct toepast op een levend wezen. Zorg voor een dier of een plant. Je verantwoordelijk voelen helpt je ontwikkelen als mens.”

©ANP
6/11
Native Share

Iman

De jaren negentig bracht ons veel goeds. De biker jas, bijvoorbeeld, maar ook een van ’s werelds eerste supermodellen, Iman. De 66-jarige cosmeticapionier wordt een maand na haar 45e verjaardag moeder van dochter Alexandria ‘Lexi’ Jones. Ze krijgt Lexi samen met haar man, niemand minder dan de legendarische David Bowie, die  in 2016 aan de gevolgen van kanker overlijdt. Iman vertelt in een interview dat Lexi, nu 21, haar een keer vraagt of ze nog een keer zou trouwen. ‘Nee, dat doe ik niet, zei ik. ‘Ik voel me nog steeds getrouwd'”, herinnert ze zich. Lexi is niet het eerste kind van Iman. In 1978 krijgt ze een dochter genaamd Zulekha, met haar eerste echtgenoot, basketbalster Spencer Haywood. 

©ANP
7/11
Native Share

Gwen Stefani 

Gwen Stefani deelt drie zonen met haar ex-man Gavin Rossdale: Kingston (14), Zuma (12) en Apollo (7). De 52-jarige Don’t Speak-zangeres is 44 als ze bevalt van haar derde zoon Apollo (die een reuze spijkerspin eet op de foto). Op haar 36e krijgt ze Kingston (links op de foto). Twee jaar later, op haar 38e, verwelkomen ze Zuma (rechts op de foto). In DJ Khaled’s podcast, The First One, vertelt ze openhartig over de “ongelofelijk mooie, maar ook moeilijke” ervaring van het moeder zijn. “Ik weet nog dat ik dacht: ‘oh jeetje, ik word moeder’? Dat woord klonk gewoon raar.” Desalniettemin is ze erg dankbaar. “Ik ben zo blij dat ik ze heb. Én dat ik drie jongens heb gekregen.”

ANP

Nicole Kidman

Nicole Kidman is moeder van vier. Als ze in de 20 is, adopteert Kidman twee kinderen, Isabella ‘Bella’ en Connor, met haar toenmalige echtgenoot Tom Cruise. Cruise is een vroom lid van de Scientology Kerk, en zowel Bella als Connor worden geadopteerd via de kerk – omdat hun ouders niet voor hen konden zorgen. Op haar 41e bevalt de actrice, die tijdens haar eerste huwelijk worstelt met vruchtbaarheidsproblemen, van dochter Sunday Rose (links), de eerste van twee dochters met haar tweede echtgenoot Keith Urban. Twee jaar later verwelkomen ze dochter Faith Margaret (rechts) via een draagmoeder.

©ANP
8/11
Native Share

Eva Mendes

Eva Mendes is 40 als ze haar eerste kind krijgt met grote liefde Ryan Gosling: dochter Esmeralda. De tweede dochter van het koppel, Amada, komt twee jaar later. In een The Ellen Show-aflevering uit 2021 vertelt de 48-jarige Amerikaanse actrice van Cubaanse afkomst openhartig over het ouderschap. En vooral over hoe weinig slaap je krijgt. Wanneer Ellen DeGeneres haar een vraag stelt over het ouderschap, reageert ze: “We krijgen het onder de knie, het slapen, maar ik ben uitgeput.” Ze vult aan: “Echt, ik ben zo ongelooflijk moe. Ik dacht vroeger wel eens dat ik moe was, maar nee, niets zoals dit. Maar ik zou het niet anders willen.” 

©ANP
9/11
Native Share

Céline Dion

Céline Dion (54) is begin 30 als ze in 2000 bevalt van haar eerste kind. Een zoon, René-Charles, die ze krijgt met echtgenoot Rene Angelil. Twaalf jaar en zes rondes van in vitro fertilisatie (een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de bevruchting buiten het lichaam plaatsvindt), voegen ze een tweeling, Eddy en Nelson, aan hun kroost toe. De My Heart Will Go On-zangeres is een open boek als het gaat om het moederschap en haar strijd met onvruchtbaarheid. In 2010 zegt de moeder van drie dat ze het moederschap beschouwt als de “meest uitdagende én lonende baan” die ze ooit heeft gehad.

©ANP
10/11
Native Share

Mariah Carey

Mariah Carey is 41 in april 2011 als ze bevalt van een tweeling, Monroe en Moroccan, die ze naar verluidt “Roe” en “Roc” noemt. Ze krijgt de tweeling met haar toenmalige echtgenoot Nick Cannon, die dan 30 is. Op de foto zie je de familie bij de Nickelodeon Kids Choice Awards 2017 in Los Angeles. In een recent interview met People vertelt Carey: “Moeder zijn van mijn tweeling is druk, maar ik krijg er zoveel liefde voor terug. Ik zou niet mezelf zijn zonder hen.” Ook deelt ze hoe het is om kinderen op te voeden met een ex-partner. “Ik denk dat Nick en ik het goed doen in het co-ouderschap, we blijven vrienden zodat we kunnen praten.”

©ANP
11/11
Native Share

Courteney Cox

Nog geen twee dagen voor haar 40ste verjaardag – in juni 2004 – bevalt Courteney Cox van dochter Coco. De Amerikaanse actrice deelt in diverse interviews hoe het is om moeder te zijn van een tiener. Hoewel de twee erg close zijn, hebben Cox en haar 17-jarige dochter af en toe te maken met spanningen. “We maken ruzie. Ik heb geleerd dat grenzen belangrijk zijn en dat ik me eraan moet houden omdat ik weet dat ze zich dan veilig voelt”, zegt de Scream-ster. “Maar ik ben niet altijd goed met grenzen. Ik raak uitgeput.” Ze voegt eraan toe: “Je moet je gevechten kiezen en beslissen wat belangrijk is.”