zin-om-te-bingewatchen-deze-serie-past-het-best-bij-jou-op-basis-van-je-sterrenbeeld-256899

Zin om eens lekker te bingewatchen? Soms kan het aanbod series nogal overweldigend zijn en heb je geen idee of die ene serie wel de moeite waard is om aan te beginnen. Overweeg eens om je sterrenbeeld te raadplegen voor wat kijk-inspiratieDeze serie past het best bij jou op basis van je sterrenbeeld.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Deze serie past bij jouw sterrenbeeld

Ram – Narcos

Jij houdt van series die net zoveel tempo hebben als jijzelf. Je wil energie, drama en actie zien. Daarom is Narcos de perfecte serie voor op jouw to watch-list. Deze serie vertelt het verhaal van Pablo Escobar, de beruchtste drugsbaron aller tijden. In de serie zie je hoe hij ooit begon met zijn handel, maar ook hoe de overheid er maar niet in slaagt om hem te stoppen. Daar komt uiteraard een hoop geweld bij kijken. Toch komt in Narcos ook een andere kant van Pablo Escobar aan het licht. Hij was namelijk ook ‘gewoon’ een man met veel liefde voor zijn familie.

Stier – The Crown

Als jij ergens aan begint, dan maak je het af ook. Het sterrenbeeld Stier begint met liefde aan een serie waarvan al meerdere seizoenen zijn uitgebracht. Dan kun je ten minste lekker lang door. Daarnaast hou je van series die niet té extreem zijn; je houdt van een easy watch, series die lekker wegkijken zonder dat je er later wakker van hoeft te liggen. Aan al die eisen voldoet The Crown, een serie over de tumultueuze gebeurtenissen binnen het Britse koningshuis vanaf het moment dat Queen Elizabeth de kroon besteeg. Dit alles speelt zich uiteraard af in een groots, koninklijk decor – ook niet vervelend.

Tweelingen – The White Lotus

Als er iemand van drama houdt, dan ben jij het wel. Je bent ontzettend nieuwsgierig aangelegd en niet vies van een roddel hier en daar. Omdat de verveling bij jou sneller toeslaat dan bij ieder ander, is het fijn als een serie je aandacht continu weet vast te houden. Welke serie daarbij past? The White Lotus. Deze serie is van begin tot eind gevuld met intriges en drama.

Kreeft – Virgin River

Jij bent dol op romantische verhalen. Heb je zin om volledig weg te dromen bij een heerlijke serie? Dan is het hoog tijd om Virgin River te bingewatchen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks en gaat over het leven in een klein bergdorpje (genaamd Virgin River). De stadse verpleegster Melinda Monroe gaat in een berghutje wonen om bij de lokale dorpsdokter te kunnen gaan werken. Je begrijpt: dat is een fantastisch begin voor een serie vol cheesy maar heerlijke momenten.

Leeuw – And Just Like That

Hoewel het idee heerst dat de Leeuw volledig opleeft van drama, kijkt dit sterrenbeeld het liefst naar series die niet te zwaar zijn. Jij geniet van feelgood series waarin vooral luchtige onderwerpen aan bod komen. Die kwaliteiten komen terug in And Just Like That, de reboot van Sex and the City. We hoeven je vast niet te vertellen dat die serie een waar modespektakel is. Er komen heerlijke looks voorbij, terwijl je ondertussen wordt meegevoerd door de dagelijkse levens van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) en Charlotte York (Kristin Davis), zo’n twintig jaar na Sex and the City.

Maagd – Inventing Anna

Je stelt over het algemeen hoge eisen aan jezelf, Maagd. Af en toe is dat best lastig om mee te dealen, tot je start met kijken naar Inventing Anna. Deze serie gaat over Anna Sorokin, een jonge vrouw die zich voordeed als rijke Duitse erfgename. Zo maakte ze de New Yorkse elite honderdduizenden euro’s afhandig. Deze serie is ideaal om je af te leiden van zelfkritiek, omdat direct duidelijk wordt dat het altijd erger kan. Zo’n rommeltje als Anna van haar leven maakte, krijg je zelf met geen mogelijkheid voor elkaar.

Weegschaal – Dynasty

Jij houdt van glitter en glamour en dompelt jezelf graag onder in de wereld van the rich and famous. Dat lukt uitstekend als je de serie Dynasty opzet. De serie volgt de twee rijkste families van Amerika die constant tegen elkaar strijden om de macht. Je krijgt een kijkje in de glamoureuze wereld van deze rijke families, maar ziet net zo goed de duistere kant die komt kijken bij het hebben van zoveel geld. Eerlijk is eerlijk: dat is genieten.

Schorpioen – Queen Charlotte

In alles wat jij doet, zoek je diepgang, Schorpioen. Jij bent niet bang om in het diepe te springen, of om iemand écht te leren kennen. Een serie waarin dat op een bijzondere manier terugkomt, is Queen Charlotte. Zonder al te veel te verklappen: deze serie gaat over de bijzondere dingen die je in de liefde moet accepteren van elkaar, hoe moeilijk dat soms ook is. Daarnaast kent Queen Charlotte een flink aantal steamy scènes – ook iets wat de Schorpioen erg kan waarderen.

Boogschutter – Emily in Paris

Jij bent zo bezig met de grote vragen in het leven (waarom zijn we hier? Wat is mijn doel eigenlijk?) dat het fijn kan zijn om je te focussen op iets lichters. Wat dacht je van Emily in Paris? Deze serie kijk je makkelijk weg, terwijl je ondertussen geniet van het Parijse decor, de fantastische outfits van Emily en haar vriendinnen en collega’s en de drama rondom haar love interests (die er, niet onbelangrijk, óók niet verkeerd uitzien).

Steenbok – Succession

Als er iemand kracht uitstraalt, ben jij het wel. Je werkt hard en hebt bij alles wat je doet een duidelijk doel voor ogen. De ideale serie voor het sterrenbeeld Steenbok is er dan ook eentje waarin werk een grote rol speelt. Maar dat niet alleen, want in Succession, de serietip voor jou, komen ook macht, politiek en geld aan bod. Drama all over in deze bekroonde serie over Logan Roy (gespeeld door Brian Cox), de CEO van een van ’s werelds grootste mediaconglomeraat. Hij overweegt om met pensioen te gaan, maar één van zijn vier kinderen als opvolger aanwijzen, blijkt nog niet zo makkelijk.

Waterman – Black Mirror

Waterman, jij hebt een enorme voorliefde voor innovatie en technologie. Om die reden kan er maar één serie dé Waterman-serietip zijn: Black Mirror. Iedere aflevering is een verhaal op zich, waarin pijnlijk duidelijk wordt wat nieuwe technologieën voor (heftige) gevolgen hebben voor de hoofdpersoon. Black Mirror is angstaanjagend, uniek en zorgt ervoor dat je blijft kijken.

Vissen – The Umbrella Academy

Het sterrenbeeld Vissen staat erom bekend regelmatig aan het echte leven te willen ontsnappen door in een boek of serie te duiken. Jouw voorkeur gaat dan ook uit naar series die ver bij de realiteit vandaan liggen, zoals in The Umbrella Academy. Deze serie vertelt het verhaal van een volledig ontspoorde familie van geadopteerde superhelden. Als hun vader komt te overlijden, herenigen ze zich om het mysterie rondom de dood van hun vader op te lossen. Maar dat niet alleen, ondertussen vergaat de wereld en hebben ze slechts acht dagen om daar iets aan te doen.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.