culinair-gent-bij-deze-restaurants-wil-je-een-tafel-bemachtigen-265526
©OAK/Pieter D'Hoop

Gent kent een rijk culinair landschap. De Belgische stad trekt steeds meer gastronomisch toptalent aan, dus voor een echte fijnproever is de smaakvolle stad the place to be. Van een ruwe rock-’n-rollkeuken tot een met Michelinster bekroond restaurant, dit zijn Vogue’s favoriete restaurants in Gent waar je aan tafel wil.

Restaurants in Gent

Restaurant Publiek

Geweldige smaken en onverwachte combinaties: restaurant Publiek is een hotspot in Gent waar je een culinair hoogtepunt wil beleven. Amper negen maanden na de opening haalde chef Olly Ceulenaere al een Michelinster binnen. Op het menu? Wisselende gerechten met de nadruk op lokale en minder bekende ingrediënten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Leuk weetje: 75 procent van de tafels is op voorhand te reserveren, dus je hoeft niet per se weken op een wachtlijst te staan. De overige tafels zijn namelijk op de dag zelf te krijgen. Reserveer een tafel met uitzicht op de keuken waar alles voor je neus wordt klaargemaakt. Bon Appétit!

Restaurant Publiek, Ham 39, Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Publiek (@publiekgent)

Bar Bask

Ruw en rock-’n-roll, zo omschrijft chef Sam D’Huyvetter zelf de keuken van Bar Bask. De nadruk ligt op de pure smaken van de grill, en ja dat grillen nemen ze naar eigen zeggen bloedserieus. Vis, vlees en schaaldieren worden gegrild op de asador, de heilige graal van het Baskische restaurant. Op het menu? Grillgerechten en seafood met een Baskische twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tarbot of een sappig stuk txistorra? Ook vleesliefhebbers worden op hun wenken bediend. De filosofie van Bar Bask: We make fire, we make the rules.

Bar Bask, Edward Pynaertkaai 115, Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BAR BASK (@bar_bask)

Restaurant Vrijmoed

Een tweesterrenrestaurant met een creatieve hedendaagse keuken: restaurant Vrijmoed. De keuken staat onder leiding van Michaël Vrijmoed, een ronkende naam in de gastronomie. De chef houdt van creatieve gerechten met een eigen signatuur. Restaurant Vrijmoed wordt het op één na beste groentenrestaurant ter wereld genoemd door culinaire journalisten.

“Het is fascinerend om uit te zoeken hoe ver je met groenten kan gaan. Door zo intens met groenten bezig te zijn, ben ik enorm geëvolueerd in mijn zoektocht naar pure smaken. En daar gaat het ‘m uiteindelijk om. Ik leg nooit iets op een bord alleen maar om het gerecht mooier te maken. Alles moet een reden hebben”, aldus de chef in een gesprek met Mastercooks.

Restaurant Vrijmoed, Vlaanderenstraat 22, Gent

Heritage 

In het historische hart van Gent vind je Heritage restaurant, een plek die geliefd is bij de locals. Geniet hier van een breed scala aan unieke gerechten, stuk voor stuk geïnspireerd op het erfgoed van de Latijns-Amerikaanse keuken. Op het seizoensgebonden menu vind je vis rechtstreeks uit de zee en vers geoogste groenten. Je kunt hier kiezen kiezen uit een à la carte vijf-gangen vis- of vegetarisch menu.

“Voor de vegetariërs werkten we ook een volledige menu uit zonder vis. Wij gebruiken verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten en voegen graag chili, mais, kokos, koriander en andere kruiden toe. Onze keuken richt zich op mensen die graag culinair genieten in een sfeervol en eigentijds interieur en een open geest hebben om nieuwe producten te leren kennen”, aldus chef-kok Nadine Zimmermann in het magazine Sterck.

Heritage, Rodekoningstraat 12, Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heritage Restaurant (@heritage.gent)

OAK 

Nog een Gentse parel met een Michelinster: OAK. Ga mee op een delicieus avontuur. Met lokale seizoensproducten creëert chef Marcelo Ballardin – die zelf met verschillende topkoks heeft gewerkt – hoogstaande gerechten. De keuken bevat veel Italiaanse elementen (de roots van Ballardin), maar zijn liefde voor de frisse en kruidige Aziatische keuken is ook duidelijk merkbaar. Goed om te weten: restaurant OAK heeft geen à la carte en serveert één vast menu. Het restaurant hoort volgens culinaire kenners in de top vijf van beste Gentse restaurants.

OAK, Hoogstraat 167/001, Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oak restaurant (@oak_gent)

Ray Bar

Een hotspot in de schaduw van de Sint-Niklaaskerk, dat is Ray Bar. In deze glazen constructie wordt een diner een belevenis. Je hebt het gevoel van buiten, maar zit toch binnen. Het menu is simpel, maar divers. De bar heeft in de weekenden vaak speciale thema’s zoals oesterweekenden of pizza slices-brunches. Een kinderspeeltuin in het glazen restaurant zorgt overigens voor een hoge kid friendly factor.

Ray Bar, Klein Turkije 20, Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RAY (@ray.gent)

Komparto

Een hip foodsharing restaurant met een open keuken waar alle gerechten gemaakt worden met een chique twist: Komparto. In de open keuken worden een twintigtal gerechten – met pure smaken en verse producten – bereid die gedeeld kunnen worden. In een avond kun je hier een heel palet aan smaken testen.

Komparto, Nederkouter 50, Gent

Dat zijn ze, de beste restaurants in Gent. Binnenkort naar een andere plek? Bekijk ook onze favoriete restaurants in AmsterdamNijmegenRotterdamMaastrichtDen HaagHaarlem en Texel.