16-beroemde-liefdeskoppels-waar-we-maar-geen-genoeg-van-kunnen-krijgen-304815

Je zal maar iemand vinden die perféct in je hart past. Deze beroemde koppels hadden dat geluk. Of ze nou al jaren bij elkaar zijn, l’amour nóg een kans geven of pas net in een situationship zitten: liefde is alles.

Beroemde koppels om van te houden

Goldie Hawn (78) & Kurt Russell (73), samen sinds 1983

De acteurs leerden elkaar al in 1968 kennen op de set van The One and Only, Genuine, Original Family Band, maar hoewel Hawn nogal indruk maakte op Russell was het leeftijdsverschil (zij was 22, hij 17) toen nog wat problematisch. Vijftien jaar later ontmoetten ze elkaar weer bij een auditie waar hij met de charmante openingszin “Man, you got a great figure” haar hart wist te veroveren. Hun eerste date eindigde in Goldies nieuwe, nog leegstaande huis waar ze ‘op heterdaad’ werden betrapt door de politie die dacht met inbrekers van doen te hebben. Eenenveertig jaar later zijn de twee het lichtend voorbeeld van een Hollywoodhuwelijk dat wél geslaagd is, behalve dan dat ze niet getrouwd zijn. Ze hebben vier (stief)kinderen en zeven kleinkinderen. Het geheim van hun relatie volgens Goldie: “Family, fun, laughs and sex.”

Kurt Russell en Goldie Hawn zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
1/16
Native Share

Taylor Swift (34) & Travis Kelce (34), samen sinds 2023

De Superbowl had er afgelopen februari een nieuwe categorie kijkers bij: miljoenen Swifties zaten aan de buis gekluisterd om te zien hoe hun idool Taylor Swift haar nieuwe liefde, Kansas City Chiefs-speler Travis Kelce, toejuichte. De fans werden niet teleurgesteld toen zijn team won en dat uitgebreid gevierd werd met wederzijdse liefdesbetuigingen. De twee zijn nauwelijks een jaar samen maar zijn we ooit eerder op zo veel PDA’s (public displays of affection) getrakteerd bij een verkering van Swift? En hebben we ooit eerder zo veel chemistry gezien? Genoeg vergelijkingsmateriaal op het boyfriend-cv van Taylor, maar Kelce zou weleens The One kunnen zijn. En zo niet, dan kunnen we ons verheugen op een juicy nieuw album.

Travis Kelce en Taylor Swift zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
2/16
Native Share

Victoria (50) & David Beckham (49), samen sinds 1997

Voor velen was het de ultieme #relationshipgoals, het schijnbaar spontane dansje van Victoria en David Beckham op de klanken van Islands in the Stream, te zien in de docuserie over David op Netflix. Het fragment ging viral en veroorzaakte zelfs een challenge op TikTok waarbij je als koppel eigenlijk faalde als er niet ook zo’n nonchalante choreo kon worden opgevoerd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Cynici zouden zeggen dat dit weer een geregisseerd onderdeel was van brand Beckham, het zorgvuldig bewaakte imago dat ervoor zorgt dat de marktwaarde van de ondernemingen van de ex-voetballer en de ex-Spice Girl gewaarborgd is. Maar dat zijn cynici. Romantici zien een stel dat al meer dan 25 jaar door dik en dun samen is, een affaire (van hem) overleefde en vier kinderen voortbracht. Wat een goed voorbeeld voor Brooklyn, Romeo, Cruz en Harper! Het inspireerde Brooklyn in ieder geval om net als zijn ouders op jonge leeftijd (23) in het huwelijk te treden met actrice en erfgenaam Nicola Peltz.

Victoria en David Beckham bij de 'Chouchou'-show van Jacquemus
©Getty Images
3/16
Native Share

Zendaya (27) & Tom Holland (28), samen sinds ± 2016, officieel sinds 2021

Na jaren speculatie (en manifestatie van fans) en teasers in elkanders Instagramposts, maakte Tom Holland zijn relatie met Zendaya Insta-official op 1 september 2021. Hoewel ze verder niet al te veel delen over hun relatie, hebben we het geluk dat ze nou eenmaal samen hun Spiderman-films moeten promoten op rode lopers over de gehele wereld. Wie échte chemie (en heel goede kleren) wil ervaren hoeft alleen maar ‘Zendaya & Tom Holland best moments‘ te googelen. Oh en langer zijn dat je vriend? Superchic.

Zendaya en Tom Holland zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
4/16
Native Share

Blake Lively (36) & Ryan Reynolds (47), samen sinds 2011

Als je naar Blake Lively en Ryan Reynolds kijkt, zou je denken dat dit een gevalletje liefde op het eerste gezicht was, maar niets is minder waar. Ze ontmoetten elkaar op de set van Marvelfilm The Green Lantern, maar pas anderhalf jaar later sloeg de vonk over. Nadat ze (in het geheim) waren getrouwd in 2012 grapte Blake dat ze wel dertig kinderen van Ryan Reynolds zou willen. Ze zijn aardig op weg met vier stuks: drie dochters en de laatste aanwinst uit 2023 van wie naam en geslacht nog niet onthuld zijn. Het geheim van hun relatie? Familie voorop en blijkbaar ook elkaar doorlopend trollen op het internet. Zoals eerder dit jaar toen Lively nogal opvallend aanwezig was in de box van bestie Taylor Swift tijdens de Superbowl en Reynolds postte: “Has anyone seen my wife?”

Blake Lively en Ryan Reynolds op het Met Gala 2014
©Getty Images
5/16
Native Share

Rihanna (36) & A$AP Rocky (35), samen sinds 2020

Liefde is… samen op het Met Gala verschijnen zonder de ander te overschaduwen of jezelf juist helemaal weg te cijferen. Er zijn weinig koppels bij wie het modegeheel zo veel meer oplevert dan de som der delen als bij deze twee. Vorig jaar nog, met Rihanna hoogzwanger in een wolk van een witte Valentino en A$AP in een Gucci-kilt. Of de internetbrekende outfits bij het internetbrekende nieuws dat Rihanna zwanger was van de eerste, in januari 2022. Vast geen toeval dat hun eerste samenwerking was in zijn video voor Fashion Killa uit 2012 (waarin ze naar hartenlust kleding passen).

Jarenlang waren ze goede vrienden, maar in 2020 veranderde de vriendschap in liefde en inmiddels zijn ze ouders van RZA Athelston (2) en Riot Rose (0). Rihanna onthulde laatst haar inspiratie bij het aankleden van haar zoons: “You know what, I have the biggest hack – their dad.”

A$AP Rocky en Rihanna op het Met Gala 2023
©Getty Images
6/16
Native Share

Priyanka Chopra (41) & Nick Jonas (31), samen sinds 2017

Priyanka Chopra had zo haar twijfels aan het begin van haar relatie met Nick Jonas die in 2016 begon met heen en weer appen. Er volgden wat dates, maar het bleef lang casual, mede omdat zij bang was dat hij nog andere dingen van het leven wilde omdat hij tien jaar jonger is. Gelukkig was Jonas ook klaar voor het serieuze werk: “Ik wist toen nog niet dat hij een man van zeventig in het lichaam van een man van dertig was”, grapte Chopra. In 2018 trouwden ze en in 2022 verwelkomden ze dochter Malti Marie.

Priyanka Chopra en Nick Jonas zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
7/16
Native Share

Jennifer Lopez (54) & Ben Affleck (51), samen van 2001 – 2004 & sinds 2021

Het liefdesverhaal van Jennifer Lopez en Ben Affleck zou zo een scenario kunnen zijn uit een van die romantische komedies waarin JLo vaak speelt. Als ‘Bennifer’ maakten de twee de jaren nul al eens onveilig: hij zat in haar clip van Jenny From the Block, ze speelden samen in de filmflops Gigli en Jersey Girl en verloofden zich zelfs. Begin 2004 gingen ze echter uit elkaar en had zij relaties met onder anderen Marc Anthony (met wie ze een tweeling kreeg) en Álex Rodríguez. Hij trouwde met en scheidde van Jennifer Garner, met wie hij drie kinderen kreeg en waarna nog wat losse flodders volgden.

Niemand kan het in eerste instantie geloven als de twee in 2021 weer bij elkaar lijken te zijn, maar oude liefde roest echt niet en twintig jaar na hun initiële verloving trouwen ze in 2022 dan eindelijk. De romantische film lijkt echter misschien toch nog een melodrama te worden nu er constant geruchten gaan dat Bennifer wederom richting klippen koerst.

Jennifer Lopez en Ben Affleck zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
8/16
Native Share

Sarah Paulson (49) & Holland Taylor (81), samen sinds 2015

Met maar liefst 32 jaar staan actrices Sarah Paulson en Holland Taylor ergens bovenaan in het klassement van relaties met het grootste leeftijdsverschil. Ze leerden elkaar op een feestje in 2005 kennen, maar kregen pas tien jaar later een relatie. Niemand is zich meer bewust van het leeftijdsverschil dan het stel zelf, maar Paulson focust liever op wat dat waardevol maakt: “Het heeft iets veelbetekenends om met iemand te zijn die ouder is. Je gaat de tijd, wat je samen hebt en wat belangrijk is meer waarderen. En het zorgt ervoor dat kleine dingen nog minder belangrijk worden.” En, iets prozaïscher: “If she dies, she dies.”

Sarah Paulson en Holland Taylor bij de Tony Awards 2024
©Getty Images
9/16
Native Share

Chrissy Teigen (38) & John Legend (45), samen sinds 2006

Ze ontmoetten elkaar bij de video-opnames voor het nummer Stereo van John Legend in 2006. Chrissy Teigen was daarbij gecast als love interest, een rol waar ze zich blijkbaar zo vol overtuiging ingooide dat ze diezelfde avond nog samen in zijn hotelkamer belandden. Echt serieus werd het pas twee jaar later en in 2013 trouwden ze en verscheen het nummer All of Me, nog steeds een van de betere liefdesverklaringen van een man aan zijn vrouw ooit (wederom met Teigen in de clip).

Fast forward elf jaar en de Legend-familie telt zes personen, na de geboortes van dochter Luna (8), zoon Miles (6), dochter Esti (1) en zoon Wren (1), die laatste via een draagmoeder. De Legends zijn scheutig met het posten van foto’s van al die adorabele kinderen, maar zijn zeker niet bang om ook de verdrietige momenten uit hun levens te delen. Zo kampte Teigen met een postnatale depressie na de geboorte van Luna en verloren ze na twintig weken zwangerschap zoontje Jack, onderwerpen die ze met hun openheid bespreekbaar willen maken.

Chrissy Teigen en John Legend bij de Vanity Fair Oscars Afterparty
©Getty Images
10/16
Native Share

Helen Lasichanh (44) & Pharrell Williams (51), samen sinds begin jaren nul

Negen jaar lang waren Pharrell Williams en zijn vrouw Helen Lasichanh ouders van één zoon, Rocket, geboren in 2008. In januari 2017 kwam daar een drieling bij waarvan we tot op de dag van vandaag de namen en het geslacht niet weten. De drieling verscheen voor het eerst in het openbaar bij het debuut van hun vader als ontwerper voor Louis Vuitton, in juni 2023. En hoewel we daarna niet veel wijzer zijn geworden, was het wel duidelijk dat de drie, gekleed in camouflageprintpakken (evenals Pharrell, Helen en Rocket) het cool-gen van hun ouders geërfd hebben.

Helen Lasichanh en Pharrell Williams op het Met Gala
©Getty Images
11/16
Native Share

Simon Porte Jacquemus (34) & Marco Maestri (31), samen sinds ± 2018

De knappe bruidegommen – de een in wit, de ander in zwart – de klassieke crèmekleurige MG met open dak, het decor van het idyllische Zuid-Franse geboortedorp van de ontwerper, gasten onder wie Dua Lipa en Jeanne Damas. De foto’s van het sprookjeshuwelijk van Simon Porte Jacquemus en Marco Maestri in augustus 2022 kunnen meteen op het inspiratiemoodboard van iedereen met trouwplannen. Het geluk van de twee werd dit jaar uitgebreid met de komst van tweeling Mia en Sun. 

Simon Porte Jacquemus en Marco Maestri zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
12/16
Native Share

Beyoncé (42) & Jay-Z (54), samen sinds begin jaren nul, getrouwd sinds 2008

In 2016 verscheen Beyoncés album Lemonade waarop in meerdere nummers wordt gerefereerd aan een vreemdgaande lapzwans van een man (‘If you try this shit again, you gon’ lose your wife’) met ene ‘Becky with the good hair’ (het startsein voor een zoektocht naar de identiteit van deze vrouw, waarschijnlijk staat ‘Becky’ echter symbool voor ‘de andere vrouw’). Blijkbaar heeft Jay-Z daarna zijn leven gebeterd, want niet alleen zijn de Carters – een van de rijkste koppels in de entertainmentwereld, met een gezamenlijk vermogen van zo’n 2,5 miljard dollar – nog steeds bij elkaar, ze kregen na dochter Blue Ivy in 2012 ook nog tweeling Rumi en Sir in 2017.

Volgens Gayle King, die Jay-Z vorig jaar drie uur lang interviewde, staat de liefde en bewondering voor zijn vrouw inderdaad buiten kijf. “Wat me opviel was hoe trots hij is op zijn vrouw en kinderen en als hij over ze praat straalt hij gewoon”, aldus King. Dat gevoel is blijkbaar wederzijds, bleek ook laatst weer bij de I Heart Radio Awards, toen Beyoncé hem uitgebreid in het zonnetje zette: “My husband, my rock, my best friend. I love you.”

Jay-Z en Beyoncé zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
13/16
Native Share

Michelle (60) & Barack Obama (62), samen sinds 1989

“Ik wil niet dat mensen naar Barack en mij kijken en denken: hashtag couple goals“, aldus Michelle Obama. In een interview aan Gayle King zei ze dat ze Barack lang niet altijd even leuk vond en het belangrijk te vinden om daar eerlijk over te zijn “want het huwelijk is moeilijk en veel jonge mensen gaan uit elkaar vanwege zaken die onderdeel zijn van het commitment van het huwelijk. Het huwelijk wordt geïdealiseerd en het lijkt alleen nog maar te gaan over de jurk, het aanzoek en de huwelijksreis en daardoor zijn mensen niet klaar voor de realiteit. Het is aan mensen zoals wij, lang en succesvol getrouwd, om daar eerlijk over te zijn.”

Wijze en ware woorden, maar als er één stel is waarop we graag onze romantische fantasieën projecteren dan is dat het echtpaar Obama. Iedereen die zijn geloof in de liefde tijdelijk is verloren hoeft alleen maar even te kijken naar de beelden van hoe dit koppel danst op At Last, gezongen door Beyoncé, op het inauguratiebal van de president in 2009.

Michelle en Barack Obama zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
14/16
Native Share

Sabrina Carpenter (25) & Barry Keoghan (31), samen sinds 2023

Afgelopen Coachella maakte zangeres Sabrina Carpenter een (soort van) einde aan de speculaties of zij wel of niet met acteur Barry Keoghan is. “Made his knees so weak, he had to spread mine. He’s drinking my bathwater like it’s red wine”, zong ze. Iedereen die de film Saltburn en díe scène gezien heeft, wist meteen dat er maar één badwaterdrinker is. Geruchten dat ze samen zijn gingen al sinds eind vorig jaar, nadat ze elkaar hadden leren kennen bij de show van Givenchy in oktober.

Het duurde even voor de officiële lancering van hun relatie, maar wel werden er allerlei clues gedropt, zoals bovenstaande badwatergrap, en Keoghan werd gespot met een vriendschapsarmbandje met daarop de naam Sabrina. Ook stond hij vooraan bij Coachella en filmde het hele optreden als een brave Instagramboyfriend. Op het Met Gala poseerden ze dan eindelijk samen op de trappen van het museum, nadat ze eerst afzonderlijk hun entree hadden gemaakt.

Barry Keoghan en Sabrina Carpenter op het Met Gala 2024
©Getty Images
15/16
Native Share

Kyra Sedgwick (58) & Kevin Bacon (65), samen sinds 1988

We raden iedereen aan om de Instagramaccounts van Kevin Bacon en Kyra Sedgwick te volgen, want het is meteen duidelijk waarom die al 36 jaar getrouwd zijn, nadat ze verliefd werden op de set van de film Lemon Sky uit 1987. De twee leiden een droomleven op hun boerderij in Connecticut, waar ze continu zingen, dansen en banjo spelen voor elkaar én voor hun verzameling geiten, alpaca’s, pony’s en varkens. Af en toe voegen zoon Travis (35) en dochter Sosie (32) zich bij deze farmband. Tegenslag was er ook heus weleens. Ze verloren bijvoorbeeld bijna al hun geld door toedoen van oplichter Bernie Madoff, maar daardoor hebben ze zich niet laten kisten. Bacon: “Als zoiets gebeurt, kijk je elkaar aan en zeg je, dat was balen, maar laten we onze mouwen oprollen en aan de slag gaan.” En wellicht een liedje zingen.

Kyra Sedwick en Kevin Bacon zijn een van de beroemde koppels waar we geen genoeg van krijgen
©Getty Images
16/16
Native Share

Lees het volledige artikel over beroemde koppels in het nieuwe juli/augustus 2024-nummer van Vogue Nederland inclusief Vogue-pet, dat nu in de winkel ligt en hier online te bestellen is.